2-in-1 Diodelaser en IPL

De ultieme maatstaf voor geavanceerde huid- en ontharingsklinieken.

Gebruiksvriendelijk, gemakkelijk om mee te werken, anti-vermoeidheid, superlicht handstuk.

Wat de wetenschap zegt

In een wetenschappelijke study uit 2011, zo als gepubliceerd in “Photomedicine and Laser Surgery Volume 29, Number 7, 2011

Simulation of Heat Distribution and Thermal Damage Patterns of Diode Hair-Removal Lasers:

An Applicable Method for Optimizing Treatment Parameters

Leila Ataie-Fashtami, M.D., Afshan Shirkavand, M.Sc., Saeed Sarkar, Ph.D., Mohammadreza Alinaghizadeh, M.Sc., Marjaneh Hejazi, Ph.D., Mohsen Fateh, M.D., M.P.H., Gholamreza Esmaeeli Djavid, M.D., Nasrin Zand, M.D., and Hanieh Mohammadreza, M.Sc.

Klik hier voor de volledige artikel in het Engels.

10-mm spot size and fluence 50 J/cm 2 for different pulse durations.

De bovenstaande grafiek: de y-as toont diepte in millimeter in de dermis, van 1 tot 4 mm. De x-as toont puls duratie, van 50 tot 400 ms. De bruine kleur toont een temperatuur van meer dan 90 °C. De epidermis ligt tussen 0 en 0,1 mm.

Daaruit zien we dat wanneer de spot grootte constant blijft op 10 mm en de fluence constant blijft of 50 J/cm2, de hitte die gegenereerd wordt op niveau van de epidermis afneemt (drastisch afneemt) zoals de puls duratie toeneemt. De hitte die in de huid ter hoogte van de dermale papil gegenereerd wordt blijft wel even diep te zijn.

Hieruit leren wij dat een lange puls duratie het behandeling aanzienlijk veiliger maakt voor de opperhuid, terwijl de effectiviteit van de behandeling niet geaffecteerd wordt.

Bovenstaande afbeelding: warmteverdeling aan het einde van 810 nm laserpuls met.

Y-as is diepte in de huid in mm, x-as is oppervlakte op de opperhuid in mm, kleur duidt op tempertuur verskillen.

(a) pulsduur 200 ms, fluence 50 J/cm 2, spotgrootte 10 mm;

(b) pulsduur 200 ms, fluence 50 J/cm 2, spotgrootte 5 mm;

(c) pulsduur 200 ms, fluence 40 J/cm 2, spotgrootte 10 mm;

(d) pulsduur 200 ms, fluence 55 J/cm 2, spotgrootte 10 mm;

(e) pulsduur 200 ms, fluence 50 J/cm 2, spotgrootte 10 mm; en

(f) pulsduur 400 ms, fluence 50 J/ cm 2, spotgrootte 10 mm.

We leren hier dat een lange puls zorgt voor spreiding van de hitte na de vlak van de dermale papilla, wat nodig is voor effectieve resultaten van een ontharingsbehandeling. Dus, een lange puls maakt het niet alleen veiliger voor de opperhuid, het verbetert de resultaten van de behandeling.

Tot slot, de navorsers vinden dat:

  • Bij constante fluence en pulsduur trad de schade dieper op wanneer grotere spotgroottes werden gebruikt.

  • Bij constante pulsduur veroorzaakten hoge fluenties aanzienlijke schade aan de haarfollikel EN opperhuid.

  • Door langere pulsduren (400 ms) bij constante fluenties te gebruiken, was er effectievere schade aan de haarfollikel terwijl de aangrenzende epidermis en dermis werden gespaard.

  • Door de tijdafhankelijke temperatuurprofielen zorgt een langere pulsduur voor een matige, geleidelijke stijging van de temperatuur van het doel, terwijl het de opperhuid beschermt.

Extreem lange levensduur.

De dioden in de Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL hebben een levensduur van 20 miljoen pulsen op de diodelaser en de IPL heeft een levensduur van 1 miljoen pulsen.

Gebruiksvriendelijk, klein, anti-vermoeid, superlicht handstuk om mee te werken.

Niet alleen een mooi, kunstzinnig ontworpen handstuk.

Het is ergonomisch ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, klein, anti-vermoeidheid, superlicht om een hele dag mee te werken.

Actieve huidkoeling

Echte actieve huidkoeling. Uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL is uitgerust met een saffierkristal en intelligente vriestemperatuur-regeling.

Functionele spotgrootte

Uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL wordt geleverd met een 13 mm x 13 mm spotgrootte voor de diodelaser. U kunt gemakkelijk overgecontourde en gevoelige gebieden, zoals een kin of bikinilijn, behandelen en volledig contact maken met elke puls. Toch kunt u ook grote gebieden zoals benen of een volle rug net zo snel en comfortabel behandelen.

Voor de IPL heeft u de keuze tussen 12 mm x 30 mm, 12 mm x 40 mm en 12 mm x 50 mm.

Lange pulsduur

Uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL heeft een maximale pulslengte van 400 milliseconden. Dit betekent dat de puls zich uitstrekt tot de maximale lengte van de thermische schadetijd (TDT) van de dermale papilla, die tot 400 ms kan duren. Met deze machine behandelt u de meest hardnekkige haren.

Het betekent dat u na de derde sessie geen plateau in uw behandelingsresultaten bereikt.

Bij laserontharing zijn er twee tijdgevoelig processen die u goed moet uitvoeren voor succesvolle resultaten.

De eerste is om het haar lang genoeg te verwarmen (en gedurende deze tijd voldoende warmte te creëren). De reden hiervoor is dat u het haar als een element gebruikt om warmte uit het licht te genereren en dan moet u de warmte de tijd geven om naar het omringende weefsel te spreiden.

Dit proces staat bekend als de thermische relaxatietijd (TRT). Als de pulsduur te kort is, beschadigt of vernietigt u het haar zonder blijvend resultaat, omdat de warmte geen tijd heeft om naar het omliggende weefsel te spreiden.

Zodra er voldoende hitte naar het omringende weefsel uitspreidt, heeft u tijd nodig om het doelweefsel (dermale papilla) lang genoeg en hoog genoeg op te warmen om de dermale papilla te vernietigen. Dit proces staat bekend als de thermische schadetijd (TDT).

Dit proces kan tot 400 ms duren. Behalve de pulsduur hebt u hiervoor ook voldoende fluence nodig.

Een ander voordeel van de lange pulsduur is dat het de Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL ook superveilig maakt voor donkere huidtypen. Wanneer u de tijd kunt verlengen waarover u de energie op de huid overdraagt, is het effect op de opperhuid minder agressief. Houd er rekening mee dat de opperhuid altijd de eerste laag weefsel is die het laserlicht tegenkomt en altijd wordt beïnvloed door het laserlicht.

De opperhuid voert de hitte heel langzaam af. Hierdoor loopt u het risico een brandwond te veroorzaken als u in korte tijd teveel warmte genereert. Dit wordt problematischer bij donkere huidtypen.

Met een lange pulsduur geeft u de warmte die zich in de opperhuid opbouwt de tijd om te verdrijven. Wanneer u dit doet, heeft de cliënt minder pijn en wordt het risico op huidbeschadiging sterk verminderd. Terwijl u de behandel resultaten verhoogt.

Geschikt voor alle huidtypen.

Hoge energie vermogen.

Uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL is een professionele apparaat die een hoge maximale energievermogen heeft, tot 100 J/cm2 voor de diodelaser en 50 J/cm2 voor de IPL. Professionele resultaten voor al uw behandelingen. Deze energievermogen vergelijkt en overtreft soms zelfs de bekende high-end merken.

De energie die een apparaat kan leveren, is één van de belangrijkste kenmerken die de prijs van een aparaat bepalen. U zult merken dat de bekende high-end laserfabrikanten u altijd de energievermogen van hun machine zullen vertellen. Terwijl laserfabrikanten op instapniveau apparatuur de energievermogen van hun apparatuur zullen verbergen en eerder focussen op de uitgangsvermogen.

De energievermogen is de werkelijke hoeveelheid energie die u per vierkante centimeter ter beschikking heeft (J/cm2). De hitte die u nodig heeft om de dermale papilla te vernietigen, wordt gegenereerd door de energie die de apparaat kan genereren. Zelfs als alle andere parameters op uw laser perfect zijn; als u niet genoeg hitte kunt genereren zal de dermale papilla niet worden vernietigd.

Het uitgangsvermogen van een laser voor ontharing is minder relevant voor het behalen van succesvolle resultaten. Het woord vermogen is voor veel mensen misleidend omdat het niet verwijst naar de energie die de apparaat kan opwekken. Het verwijst meestal naar de snelheid waarmee de apparaat de opgewekte energie na de huid kan overbrengen. Het vermogen om zeer snel een kleine hoeveelheid energie over te dragen, zorgt niet voor succesvolle ontharingsresultaten.

Met uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL kan u voldoende hitte genereren, gedurende een voldoende lange periode, om de dermale papilla te vernietigen.

Uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL is een echt werkpaard.

Uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL kunnen 24 uur non-stop werken.

Enkel 808 nm golflengte diodelaser.

Het lasergedeelte van uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL is een enkel golflengte van 808 nm.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat apparaten met drie golflengten daadwerkelijk betere resultaten opleveren dan apparaten met één golflengte. Maar er zijn een aantal punten waar u rekening mee moet houden bij het nemen van deze beslissing.

Wanner u drie golflengten heeft, heeft u ook de nadelen van drie golflengten. Een golflengte van 600 nm heeft een veel hogere affiniteit voor melanine dan een golflengte van 900 nm. Hoewel de fabrikant dit tot een mate kan compenseren, moeten ze werken met gemiddelden. Met gevolgd dat u niet dezelfde controle over de behandeling en het resultaat heeft als bij een enkele golflengte.

Verschillende laserdioden (verschillende golflengten) hebben verschillende technische specificaties om optimaal te werken. Wanneer een enkele diode (golflengte) wordt gebruikt, kan het apparaat worden geoptimaliseerd om het meeste uit die laserdiode te halen.

Dit wordt een probleem bij het combineren van verschillende dioden. De fabrikant kan optimaliseren voor één diode en moet werken met wat ze ook maar uit de andere dioden kunnen halen.

Het laatste punt wordt door veel kopers van apparatuur over het hoofd gezien, maar heeft een enorme invloed elke keer dat u uw machine gebruikt . De beschermende brillen voor apparatuur met drie golflengten moeten een breed scala aan golflengten blokkeren om uw ogen te beschermen. De huidige standaard voor apparatuur met drie golflengten is een bril die 600 nm tot 1200 nm blokkeert. Dit blokkeert bijna de helft van het zichtbare lichtspectrum.

Voor een apparaat met één golflengte van 808 nm, blokkeert de bril meestal tussen 790 nm en 830 nm. Hierdoor komt er veel meer licht door de bril en ziet u veel beter wat u aan het doen bent.

Hoe eenvoudig dit ook mag klinken, houd er rekening mee dat de meeste laserbezitters/-operators ouder zijn dan 35 jaar. Op een gegeven leeftijd wordt het vermogen om te zien wat u doet een echte zorg.

5 IPL-filters voor een breed scala aan behandelingen.

480 nm – 950 nm, 530 nm – 950 nm, 590 nm – 950 nm, 640 nm – 950 nm, 690 nm – 950 nm.

Vasculaire behandelingen zoals gebroken haarvaten, spataderen, rode vlekken, angiomen (moedervlekken) en rosacea.

Pigmentbehandelingen zoals ouderdomsvlekken, ongewenste sproeten en andere pigmentatie-onregelmatigheden.

Huidverjonging zoals verbetering van de algehele huidskleur, textuur en uitstraling.

Effectief de tekenen van periorbitale huidveroudering behandelen.

IPL-huidverstrakking is het meest effectief op merkbaar slappe delen van het gezicht, inclusief de kaaklijn, nek en kin.

Opleiding.

Wanneer u uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL bij ons koopt, krijgt u het beste opleiding wat geld kunt kopen. U wordt ingeschreven voor de LaserCollege cursus Avant-garde Lasertherapeut. Dit is de meest complete cursus die er is voor een lasertherapeut. Meer over deze cursus leest u op: https://lasercollege.be/avant-garde-lasertherapeut/.

Uw LaserCollege-certificaat is geaccrediteerd in 136 landen. Deze training kost 1297 als u uw alleen voor de cursus inschrijft. Met uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL krijgt u het GRATIS.

We brengen 3 dagen bij u door op uw locatie en doen praktische opleiding met u in uw kliniek wanneer uw nieuwe Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL wordt afgeleverd.

Bij voltooiing van uw opleiding krijgt u uw certificaat ‘Avant-garde Lasertherapeut’. U krijgt ook een certificaat ‘Provecta DUO Specialist Operateur’ bij voltooiing van de praktijkopleiding.

Keurmerk

Wanneer u uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL koopt krijgen u een gevelbord wat u identificeert als een gecertificeerd therapeut die werkt met superior kwaliteit apparatuur.

Een vertrouwd consumenten label voor uw klanten om te weten dat zij terechtkomen bij een schoonheidsinstituut of centra die beschikken over kennis én de juiste apparatuur.

Twee jaar fabrieksgarantie.

Zolang uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL wordt onderhouden volgens de instructies van de fabrikant, geniet u van een twee jaar fabrieksgarantie. Dit is exclusief verbruiksartikelen en periodiek vervangbare onderdelen.

Hoe bestelt u uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL.

Wanneer u klaar bent om door te gaan met uw bestelling, stuurt u ons een e-mail en vraagt u een offerte aan met een volledige beschrijving van de aankoop.

U accepteert deze offerte door deze met uw handtekening te autoriseren en aan ons terug te sturen. De geautoriseerde offerte wordt de verkoopovereenkomst.

Vervolgens kunt u de aanbetaling via elektronische overboeking overmaken, of u kunt ons een bankgarantie leveren.

Wij gaan over tot de vervaardiging en invoer van uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL, en schrijven u direct in voor de cursus Avant-garde Lasertherapeut. Zo kunt u beginnen met uw voorbereiding om vanaf de eerste dag het maximale uit uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL te halen.

Bij aflevering van uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL komen we naar u toe, installeren het apparaat volgens de instructies van de fabrikant en zijn drie dagen ter plaatse om ervoor te zorgen dat u volledig opgeleid bent op uw nieuwe Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL.

Hoe vergelijkt uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL zich tot enkele van de bekende 'top-end' diodelasers?

Laser Golflengte Max. Fluence Max. Pulsduratie Vlekgrootte Prijs
Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL
808 nm
100 J/cm2
400 ms
13 x 13 mm
€35000
Lumenis LightSheer
805 nm
100 J/cm2
400 ms
9 x 9 mm
?
Cynosure Vectus
810 nm
100 J/cm2
300 ms
12 x 12 mm
?

Pijnloze ontharing.

Uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL heeft zowel ‘pijnloze ontharing’-modus als ‘klassieke stap’-modus opties.

Dit betekent dat u als therapeut de controle heeft om uw cliënt de meest geschikte en effectieve behandeling mogelijk te geven.

Pijnloos ontharen verwijst naar het vermogen van het apparaat om tot 10 keer per seconde te pulseren. De techniek die voor dit type behandeling, is om de energie (fluence) van de behandeling te verlagen en tegelijkertijd de snelheid waarmee de laser pulseert per seconde te verhogen. De therapeut zal dan het handstuk herhaaldelijk ‘glijden’ over een vooraf gedefinieerd gebied, meestal 10 cm2, gedurende een vaste periode, zoals 1 minuut.

Met deze techniek krijg je wel inferieure resultaten in vergelijking met de klassieke staptechniek. Maar het voordeel is dat het minder pijnlijk is voor uw cliënt. Dit is een geschikte techniek voor donker haar tijdens de eerste twee of drie behandelingen van een behandelingstraject.

De staptechniek is wanneer de therapeut het handstuk op de ene plek plaatst, pulseert en het handstuk vervolgens naar de volgende plek verplaatst. Deze techniek zorgt voor superieure resultaten.

Voor het beste resultaat met het meeste cliëntcomfort start een therapeut meestal een behandelingstraject met de glijtechniek en stapt later in de traject over op de staptechniek.

Met uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL kunt u beide technieken tijdens uw behandelingen gebruiken om de best mogelijke resultaten te bereiken.

Voor en Na

Configuratie

Optimale configuratie voor uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL:

  • Handstuk laser: 13 x 13 mm

  • Handstuk IPL: een keuze tussen 12 x 30 mm, 12 x 40 mm, or 12 x 50 mm

  • Golflengte: Laser 808 nm;

  • Golflengte: IPL has five filters 480 nm – , 530 nm -, 590 nm -, 640 nm -, 690 nm –

 

Frequentie: 1 Hz to 10 Hz
Pulsduratie: 5 ms to 400 ms
Max fluence: Laser 100J/cm2
Max fluence: IPL 50J/cm2
Netto gewicht: 83kg

Levering.

Verwachte levering is 4 tot 6 weken vanaf de datum van bestelling.

Uw opleiding start op de datum van bestelling met uw inschrijving voor de cursus Avant-garde Lasertherapeut.

Praktische opleiding op locatie wordt gegeven bij levering van uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL.

Wanneer u uw Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser en IPL voor €35000 (plus BTW) koopt, krijgt u:

Provecta DUO 2-in-1 Diodelaser voor slechts 35000 (plus BTW).

Internationaal geaccrediteerde opleiding ter waarde van 1297.

Drie dagen on-site training ter waarde van 2865.

Betalingsmogelijkheden

2-in-1 Diodelaser en IPL

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie

Email: info@lasercollege.be

Foon: 0032 488 428 609