Leer hoe de correct instellingen te doen op je apparaat voor elke individuele client.

Ontvang een uitgebreide en praktijkgerichte opleiding die jou in staat stelt om het maximale uit jouw eigen apparaat te halen. Onze opleiding bestaat uit twee componenten die elkaar perfect aanvullen:

 1. Theoretische online cursus: Je krijgt toegang tot een diepgaande theoretische online cursus over Geavanceerde Laserontharing Therapie. Deze cursus stelt je in staat om op je eigen tempo te leren, waar en wanneer het jou uitkomt. Je leert alles over de technologie, biologie, interactie tussen de laser en het lichaam, behandelingsparameters en laserveiligheid. Deze kennis is van toepassing op elke behandeling, ongeacht het merk of model van het apparaat dat je gebruikt.

 2. Praktijktraining op jouw locatie: We komen naar jouw salon of kliniek en bieden een praktijktraining van één dag aan, waarbij je jouw eigen apparaat gebruikt. Tijdens deze training leer je hoe je jouw apparaat correct instelt en hoe je de theoretische kennis toepast in de praktijk. We leren je de juiste instellingen te kiezen voor elke individuele klant, zodat je optimale resultaten kunt behalen.

Welke invloed heeft de Fitzpatrick huidtype?

Het huidtype bepaald het begin fluence voor de eerste behandeling, zowel als de verhoging in fluence tussen behandelingen.

Hiermee samen bepaald het huidtype ook indirect de hoeveelheid behandelingen nodig zijn om het behandelingstraject af te maken.

Welke invloed heeft de fluence en pulsduratie op een behandeling?

De fluence en pulseduratie interactie is zeer belangrijk. Voor succesvolle behandeling moet het haarwortel voor een minimum duratie, heet genoeg zijn.

De fluence bepaald hoe heet het haarwortel wordt en de pulsduratie moet toezien dat deze hitte de correcte tijd aanblijven.

Welke invloed heeft de frequentie?

De frequentie wordt ingesteld naargelang van de behandelingstechniek. De glijtechniek vereist een totaal ander frequentie dan de staptechniek.

De frequentie heeft ook een heel belangrijke invloed op de ervaring van de client en de bescherming van de epidermis gedurende de behandeling.

Welke invloed heeft de haargroeicycli?

Voor definitief laserontharing kan je alleen de kiemcellen doden van de haar die in de actief groeifase zijn. Door een optimaal schema te volgen voor het lichaamsdeel die behandeld worden, krijgt men een effect waar haar in de groeifase geconcentreerd worden.

Dit schema verschil van lichaamsdeel tot lichaamsdeel.

Door niet de correcte schema daar te stellen gedurende een traject, heeft men enkel tijdelijke resultaten, met zeer weinig permanente haar vermindering.

De haargroeicycli is niet hetzelfde bij iedere persoon en de therapeut moet weten hoe om de behandeling aan te passen voor de individuele haargroeicycli.

Zijn de bovenvermelde parameters hetzelfde voor elke behandeling in een traject?

NEEN. De behandelingsparameters moet met elke behandeling in het traject aangepast worden om een succesvol resultaat voor de individuele behandeling te verzekeren, en zo een succesvolle afloop van de totaal traject.

Kan verschillende lichaamsdelen met verschillende haargroeicycli en melanine dichtheid in hetzelfde behandeling behandeld worden?

Het is mogelijk als de therapeut elke lichaamsdeel als een apart traject definieert. In sommige behandelingssessies zullen van de trajecten samen behandeld kunnen worden en in sommige niet.

De fluence moet aangepast worden voor de melanine dichtheid van elke individuele area.

De fabrikant moet zeker weten wat de beste instellingen zijn om hun apparatuur te gebruiken. Hoe kun je zeggen dat de vooraf instellingen niet correct zijn?

Dat zeggen we niet. De vooraf instellingen zijn de aanbevelingen van de fabrikant voor de eerste behandeling van het behandelingstraject.

Aangezien het een aanbeveling is, moet je nog steeds de aanpassingen maken om de individuele behandeling te optimaliseren.

Het feit dat het slechts een aanbeveling is voor de eerste behandeling is erg belangrijk om te onthouden. De parameters moeten voor elke behandeling in het behandelingstraject worden aangepast. De vooraf instellingen zijn niet bedoeld om te gebruiken voor de tweede en latere behandelingen. ZE GEVEN ALLEEN HET STARTPUNT AAN.

Wat kan je verwachten van een LaserCollege opleiding op locatie?

Een opleiding op locatie bestaat uit twee componenten.

 1. Diepgaande theoretische opleiding online: Je krijgt toegang tot een uitgebreide wetenschappelijke opleiding die online wordt aangeboden. Dit stelt je in staat om op je eigen tempo te leren, vanaf elke locatie die jou uitkomt.

Veel mensen hebben aanvankelijk de indruk dat laserontharing een zeer technische aangelegenheid is en dat er eigenlijk weinig te weten valt behalve hoe je het apparaat bedient. Dit is echter een misvatting.

Een professionele lasertherapeut beschikt over grondige kennis van de technologie, biologie, de interactie tussen laser en het lichaam, behandelingsparameters en laserveiligheid. Deze kennis is onafhankelijk van het apparaat en is van toepassing op elke behandeling, ongeacht het merk of model van het gebruikte apparaat.

 1. Optimaal toepassen van de theoretische kennis met jouw eigen apparaat:

Wij komen naar jou toe en leren je hoe je het beste uit jouw apparaat kunt halen. We leren je hoe je het apparaat op de juiste manier instelt.

Sommige mensen denken misschien dat de distributeur van de apparatuur het beste op de hoogte is en je alles al heeft geleerd. In de praktijk werkt het echter iets anders.

De meeste distributeurs hebben geen praktische achtergrond om apparatuur te kiezen en volgen vaak blindelings de opleiding van de fabrikant. Als er al een opleiding wordt gegeven in combinatie met de distributie.

Tegenwoordig is het gebruikelijk om apparatuur uit China te importeren zonder enige opleiding of “strings attached”. De distributeur ontvangt vaak een slecht vertaalde instructie van het Chinees naar het Engels. Deze instructie moet vervolgens naar het Nederlands worden vertaald, afhankelijk van de taalvaardigheid van de distributeur.

In de praktijk vinden we dat alleen distributeurs met distributiecentra van bekende merken zoals Alma of Lumenis (er zijn ook andere) daadwerkelijk een kwalitatieve opleiding krijgen en aanbieden. Dit zijn vaak de duurdere apparaten die minder vaak in klinieken worden gezien.

De volgende uitdaging is om het vooroordeel van “mijn apparaat is het beste en kan alles” te omzeilen. Zelfs de duurste apparaten hebben specifieke taken en zijn het beste in bepaalde omstandigheden, maar niet in alle omstandigheden. In een echte klinische omgeving komt het zelden voor dat ideale omstandigheden zich voordoen. De therapeut moet dus altijd een balans vinden tussen optimale resultaten en de werkelijke feiten en omstandigheden.

Als je niet bent opgeleid om optimaal met je apparaat om te gaan, loop je het risico om blinde vlekken te hebben die kunnen leiden tot minder goede resultaten. Het is niet gebruikelijk in de praktijk om een distributeur tegen te komen die een onbevooroordeelde opleiding biedt en de therapeut leert om te gaan met de beperkingen van de aangeschafte apparatuur.

Hoe is het mogelijk dat LaserCollege opleiding kan bieden op elk en ieder apparaat?

Dat is een uitstekende vraag.

In de loop der jaren hebben we een uitgebreide kennisbibliotheek opgebouwd over verschillende apparaten, en we hebben ook goede relaties opgebouwd met de meeste distributeurs en fabrikanten van deze apparatuur. De meeste fabrikanten hebben er geen probleem mee om met ons in gesprek te gaan en informatie te delen over hoe je het beste uit hun apparatuur kunt halen.

Bovendien zijn er vaste behandelingsparameters die al uitgebreid zijn onderzocht door verschillende universiteiten wereldwijd. Onze opleiding is gebaseerd op deze wetenschappelijke studies. Met deze kennis kun je elk apparaat instellen en gebruiken om optimale resultaten te behalen.

Daarnaast hebben we praktische ervaring in een echte laserkliniek. Al onze trainers hebben daadwerkelijk ervaring opgedaan in de praktijk.

Moet je eerst de online training afronden voordat je de praktijktraining kunt doen?

Nee. Je kunt de praktijktraining op elk moment tijdens de online theoretische cursus boeken.

Wat krijg je precies als je je inschrijft voor de Praktijkgerichte opleiding bij je op locatie?

Wanneer je je inschrijft voor onze Praktijkgerichte opleiding op locatie, ontvang je het volgende:

 • Inschrijving in de online cursus Geavanceerde Laserontharing Therapeut
 • Eén dag praktijktraining op jouw locatie met gebruik van jouw eigen apparaat
 • Een certificaat “GEAVANCEERDE LASERONTHARING THERAPEUT” bij voltooiing van de online cursus
 • Een certificaat “OPTIMALISEREN VAN LASERONTHARING” bij voltooiing van de praktijkopleiding
 • Het Handboek Voor Esthetische Lasertherapie – Tweede Editie
 • Het boek “Esthetische Laserbehandelingen – Insider Secrets”

Schrijf je vandaag nog in en profiteer van onze uitgebreide opleiding die theoretische kennis combineert met praktijkervaring op jouw eigen apparaat. Haal het maximale uit jouw apparaat en word een deskundige in Geavanceerde Laserontharing Therapie.

 • Ontdek hoe om je apparaat in te stellen voor elke individuele behandeling. Vaarwel aan ineffectieve fabrieksinstellingen wat alleen maar tot frustraties en teleurstellingen leiden.

 • Krijg een spiekbriefje met de meest effectieve eerste behandeling protocols voor iedere huidtype met je apparaat, en instructies hoe om het aan te passen voor opvolg behandelingen.

 • Leer hoe om beide de balayage-techniek en statische step-techniek correct toe te passen. Werkelijke pijnvrije behandelingen met uitstekende permanente resultaten.

 • Ontdek hoe om je behandeling aangenaam en effectiever te maken met de correcte koelingstechnieken. Versta de haargroeicycli van heel het lichaam.

 • Krijg het beste uit je laser. Ongeacht het merk of model van het apparaat. Optimaliseer je investering. Bescherm je reputatie.

Programma voor de dag praktijkopleiding bij je op locatie.

Ten eerste

We beginnen de dag met een observatie van de technieken die je momenteel toepast. Je voert een behandeling uit op jouw eigen apparaat in je eigen kliniek.

Daarna evalueren en bespreken we de behandeling met nadruk op jouw gebruikte techniek.

Een fundament bouwen

We bespreken de theorie van definitieve ontharing. We behandelen de wetenschappelijke en biologische principes die het mogelijk maken om definitieve ontharing met laser en IPL uit te voeren.

Vervolgens bespreken we de behandelingsparameters en leggen we uit welke invloed elke parameter heeft op het ontharingsproces. We sluiten deze sessie af met een bespreking van het ideale protocol voor definitieve ontharing met jouw apparaat. We leren je ook hoe je je apparaat correct kunt instellen voor verschillende huid- en haartypes.

Verschillende technieken

Na een korte pauze gaan we verder met het bespreken en demonstreren van verschillende technieken voor definitieve ontharing. Dit omvat onder andere het werken met een huidkoelapparaat, ice-packs, het gebruik van verkoelende gel, statische versus glijdende technieken, het overlappen van pulsen, enzovoort.

Inoefenen

Vervolgens gaan we aan de slag met het oefenen van de concepten en technieken die we ‘s ochtends hebben besproken. De nadruk ligt hierbij op de technieken die het meest geschikt zijn voor het specifieke apparaat dat jij gebruikt en die de beste resultaten voor je cliënten zullen opleveren.

Ten slotte

Ter afsluiting geven we een overzicht van de theorie en hoe deze in de praktijk moet worden toegepast. We beantwoorden je vragen en gaan de technieken langs waarover nog onduidelijkheid bestaat.

Trainingsmodellen om op te werken

Om tijdens de trainingsdag te kunnen oefenen, is het belangrijk om twee of drie modellen te regelen. Voor de ochtendsessie is het geschikt om een model te hebben voor een behandeling zoals oksels, zodat je kunt laten zien hoe je tot nu toe te werk gaat.

Voor de namiddagsessie, vanaf 14:00 uur, zijn er twee extra modellen nodig. Het is ideaal om een model te hebben dat een groot gebied wil laten behandelen, zoals benen bij een vrouw of rug/buik-borst bij een man. Dit geeft je de mogelijkheid om de technieken goed in te oefenen.

Het derde model kan het beste representatief zijn voor een typische behandeling waar je moeite mee hebt. Probeer modellen te selecteren die de meerderheid van je cliënten vertegenwoordigen. Als je bijvoorbeeld een gelijke verdeling hebt van mannelijke en vrouwelijke cliënten, zorg er dan voor dat je minstens één model van elk geslacht hebt. Als je veel cliënten hebt met een donkerdere huidskleur, zorg dan voor minstens één model met een donkerdere huidskleur.

Belangrijk is dat je modellen voldoende tijd hebben en niet gehaast zijn, zodat je genoeg tijd kunt nemen om de technieken in te oefenen.

Meer dan een eendaagse training

Wanneer je je praktijkopleiding boekt, krijg je automatisch toegang tot de online cursus “Geavanceerde Laserontharing Therapeut”. Door deze cursus voorafgaand aan de praktijkdag te voltooien, kun je het meeste uit je opleidingsdag halen. Hoe meer modules van de online cursus je vooraf voltooit, hoe minder tijd er tijdens de praktijkdag aan theorie besteed hoeft te worden. Dit stelt je in staat om je beter voor te bereiden en optimaal waarde te halen uit de praktijktraining.

Onlinecursus overzicht

Stralings-weefselinteractie handboek = 30 min.

Module opdracht = 480 min.

Microgolf: de risico’s = 3 min.

UV: de risico’s = 4 min.

Radiologie en röntgenfoto: de risico’s = 4 min.

Behandelingsparameters = 105 min.

Eiwitdenaturatie = 3 min.

Module evaluatie = 210 min. leertijd + 30 min. test

Laserveiligheid handboek = 120 min.

Module opdracht = 480 min.

Direct, indirect en diffuus licht = 6 min.

Spiegelende terugkaatsing & Diffuse terugkaatsing = 3 min.

Laserveiligheid – oogbescherming = 3 min.

Niet-bindende gids van goede praktijken voor de tenuitvoerlegging van Richtlijn 2006/25/EG = 90 min.

Classificatie van lasers = 20 min.

Module evaluatie = 210 min. leertijd + 30 min. test

Haarbiologie handboek = 45 min.

Module opdracht = 480 min.

Haargroei en haaruitval = 2 min.

Wat is de beste laser ontharingsapparaat? = 2 min.

Welke producten er nu echt kunnen werken tegen haaruitval? = 5 min.

Lichtbehandeling in de verschillende groeifasen = 2 min.

Module evaluatie = 210 min. leertijd + 30 min. test

Ontharen in de praktijk handboek = 155 min.

Module opdracht = 480 min.

Verschillen tussen huidtypes: Fitzpatrick = 2 min.

Definitief ontharen. Hoe werkt laserontharing? = 4 min.

5 Tips ter voorbereiding op Laserontharen = 2 min.

Huidkoeling = 65 min.

Werkt je laser zoals het hoort? = 6 min.

Gezichtshaar verwijderen bij een man = 5 min.

Statische puls-/staptechniek = 10 min.

Pijnloze ontharing, de glijtechniek = 10 min.

Demonstratie van beide glijtechniek en staptechniek = 30 min.

Module evaluatie = 210 min. leertijd + 30 min. test

Controlelijsten en meer handboek = 60 min.

Controlelijsten = 45 min.

Module opdracht = 480 min.

Cursusduur

De totale cursusduur is 80 uur. Het bestaat uit 9 uren  (één volle dag) praktische opleiding bij je op locatie en 71 uren voor de Geavanceerde Laserontharing Therapeut onlinecursus.

Voorkennis

Deze cursus is geschikt voor zowel complete beginners als mensen met ervaring in de esthetische of medische sector. Het is niet nodig om een vooropleiding in esthetiek of geneeskunde te hebben om bij ons te kunnen studeren. Veel van onze studenten hebben geen achtergrond in de schoonheidsbranche en willen een eigen bedrijf starten. We verwelkomen studenten van alle niveaus, of je nu helemaal opnieuw wilt beginnen of momenteel als therapeut werkt en je kennis en vaardigheden wilt vergroten.

Elk merk apparaat

Alle ontharingslasers maken gebruik van hetzelfde wetenschappelijke principe om blijvende resultaten te bereiken. Wij helpen je deze principes te begrijpen en leren je hoe je ze kunt toepassen op verschillende behandelingsparameters. Zodra je deze vaardigheden onder de knie hebt, kun je met succes elke laser gebruiken, ongeacht het merk of model.

Ontmoet je instructeur

Ik ben Raymond Schoeman en ik kijk ernaar uit om je te helpen het beste uit je apparatuur te halen.

Sinds 2000 ben ik lasertherapeut en heb ik mijn eigen laserkliniek. Daarnaast ben ik ongeveer 10 jaar lang distributeur geweest van medische lasers in Zuid-Afrika. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in het opleiden van esthetische lasertherapeuten.

Ik ben ook auteur van twee boeken over laserbehandelingen: “Esthetische Laserbehandelingen – Insider Secrets” (ISBN 9789464359015) en “Handboek voor esthetische lasertherapie” (ISBN 9789402198676). Beide boeken maken deel uit van de erfgoedcollecties van zowel de Koninklijke Bibliotheek van België als de Koninklijke Bibliotheek van Nederland.

Investering

De investering voor deze cursus bedraagt €1950.

Verplaatsingstoeslag is plus €0.43 per km vanaf Zonhoven, België.

Gespreid betalen

Betaling over 3 maanden van €670 per maand, óf betaling over 6 maanden van €345 per maand. Toepasselijke reis- en verblijfskosten bij inschrijving.

Notas

Als je meerdere apparaten hebt of verschillende soorten behandelingen kunt uitvoeren met je apparatuur, kunnen we tijdens de training je leren om met meerdere apparaten en behandelingen om te gaan. Het is echter belangrijk om te weten dat het meest productief is om je te concentreren op één behandelingstype per dag. Op die manier kun je het maximale halen uit de training. Het is bijvoorbeeld veel effectiever om twee trainingsdagen te hebben met elk een ander onderwerp, dan één trainingsdag waarin meerdere onderwerpen worden behandeld.

Hoe om je opleidingsdag te boeken

Bel 0032 488 428 609 (WhatsApp) tijdens de kantooruren of mail naar info@lasercollege.be.

Houd er rekening mee dat ik vaak naar het buitenland reis en dat het moeilijk kan zijn om mij te bellen.

Het beste is om WhatsApp of e-mail te gebruiken.

Leer de vierstappenformule die gegarandeerd permanent haarverwijdering zal opleveren met elke laser- of IPL-apparaat dat geschikt is voor permanente haarverwijdering.

 1. Respecteer de natuurlijke haargroeicycli.

Je gebruikt het haar in de haarfollikel als een element dat je verwarmt met licht van de laser. Deze warmte wordt vervolgens overgedragen aan het omliggende weefsel om de dermale papil te vernietigen. Als je de natuurlijke haargroeicycli niet respecteert, zul je niet het meest optimale element hebben om mee te werken, wat meestal leidt tot onderbehandeling en onbevredigende langetermijnresultaten.

 1. De pulsduratie moet overeenkomen met de thermische schadetijd van de haarkiemcellen.

Het doel is om de kiemcellen te vernietigen om toekomstige haargroei te voorkomen. Om deze reden moet je voldoende warmte genereren gedurende lang genoeg om de permanente vernietiging van de kiemcellen te garanderen.

 1. De fluence moet voldoende zijn om de pulsduratie te ondersteunen.

De fluence is de energie die de warmte veroorzaakt, en je hebt een voldoende fluence nodig om ervoor te zorgen dat je de warmte boven de drempel kunt houden die nodig is om de kiemcellen te vernietigen.

 1. Effectieve warmteafvoer.

Effectieve warmteafvoer is nodig om de dermale veiligheid en het comfort van je cliënt te garanderen.

Transformeer jouw laser ontharingskliniek van onzekerheid over hoe je elke individuele cliënt optimale resultaten kunt bieden naar zekerheid dat je elke individuele cliënt gegarandeerde resultaten kunt bieden.