Opleiding bij u op locatie met uw apparatuur.

Bij laserontharing heb je twee processen die je ingedachte moeten houden. De eerste is de tijd die je nodig hebt voor de haar om het licht om te zetten in hitte (TRT) en de tweede is de tijd die nodig is voor de hitte om na de omliggende weefsel te gaan en dan moet het lang genoeg duren en heet genoeg zijn om de kiemcellen te doden (TDT). De TRT kan enige iets van 10 tot 100 ms zijn en de TDT legt tussen de 200 en 400 ms.

20 tot 50 ms betekent dat je tijd geven voor de licht om in hitte omgezet te worden en met de dikke donkere haar heb je genoeg hitte om ook voldoende schade aan de omliggende weefsel aan te richten en zo de kiemcellen te doden. De probleem komt wanneer je met lichter/dunner haar moet werken, gewoonlijk na de derde behandeling.

Buiten voor de tijdsduur moet je natuurlijk ook voldoende energie doorgeven om voldoende hitte te creëren.

Het is verstaanbaar dat men het te traag vindt om met een frequentie van 1 Hz te werken. De realiteit met laserontharing is dat je genoegzame energie voor lang genoeg moet aanhouden om een resultaat te krijgen. Met donker en dik haar gaat het wel gemakkelijker, maar het is alleen de eerste behandelingen dat je deze situatie hebt.

Indien je de glijtechniek correct toepast duurt het wel langer dan de ‘stepping’-techniek. De glijtechniek is ook alleen geschikt voor hooguit de eerste drie behandelingen. Dan wordt de pulsduratie te kort om dunner haar effectief te behandelen.

Om de energie te verhogen maken niet op voor de gebrek aan pulseduratie. Je moet steeds de TRT en DTD respecteren. Daarmee samen wordt een te hoge energie op korte pulseduratie erg gevaarlijk voor de epidermis.

Een grootte probleem in Nederland en België is dat de verdelers van apparatuur zelf geen praktische ervaring hebben en dat de opleiding niet prioriteit krijgen, omdat het gezien wordt als een verplichte kost en moeite die niet geld binnenbrengt. Verkoopsverhalen veranderen niet de wetenschap achter laserontharing.

  • Ontdek hoe om je apparaat in te stellen voor elke individuele behandeling. Vaarwel aan ineffectieve fabrieksinstellingen wat alleen maar tot frustraties en teleurstellingen leiden.

  • Krijg een spiekbriefje met de meest effectieve eerste behandeling protocols voor iedere huidtype met je apparaat, en instructies hoe om het aan te passen voor opvolg behandelingen.

  • Leer hoe om beide de balayage-techniek en statische step-techniek correct toe te passen. Werkelijke pijnvrije behandelingen met uitstekende permanente resultaten.

  • Ontdek hoe om je behandeling aangenaam en effectiever te maken met de correcte koelingstechnieken. Versta de haargroeicycli van heel het lichaam.

  • Krijg het beste uit je laser. Ongeacht het merk of model van het apparaat. Optimaliseer je investering. Bescherm je reputatie.

Opleiding op uw eigen apparatuur.

Definitief ontharen met laser is beslist niet eenvoudig. Velen hebben dit ondervonden na enkele maanden of jaren ervaring. De door de fabrikant opgegeven protocollen en de voorinstellingen op je apparaat leveren zelden de optimale resultaten op. Voor de beste resultaten is het nodig om de juiste technieken te gebruiken en de juiste instellingen op je apparaat te selecteren.

Heb je graag snellere en betere resultaten?

Wij je graag weten hoe je je apparaat correct instellen voor elke individuele klant?

Wil je weten wat het belang van koeling en de juiste keuze van de pulslengte is?

Misschien vind je dat je ergens een plateau bereikt hebt? Je weet dat de behandelingresultaten nog kunnen verbeterd worden, maar je hebt moeite om je vinger erop te leggen. Er is niet per se iets fout, maar je voelt dat er ergens nog iets ontbreekt.

Dan is deze opleiding voor jou.

Wij bieden een totaal opleiding dat bestaat uit 1-dag praktische opleiding in jouw eigen salon of kliniek, op jouw eigen apparaat. Die je instaat stellen om het maximum uit jouw apparaat te halen, en daarmee samen een compleet theoretische online cursus.

Programma voor de dag praktijkopleiding bij u op locatie.

Ten eerste

We beginnen de dag met een observatie van de technieken die je momenteel toepast. Je voert een behandeling uit op jouw eigen apparaat in je eigen kliniek.

Daarna evalueren en bespreken we de behandeling met nadruk op jouw gebruikte techniek.

Een fundament bouwen

Theorie van het definitief ontharen. We bespreken de wetenschappelijke en biologische beginselen die definitieve ontharing met laser en IPL mogelijk maakt.

Daarna nemen we de behandelingsparameters door en leggen uit welke invloed elke parameter op het ontharingsproces heeft.
We eindigen deze sessie met een beschouwing van het ideale protocol voor definitieve ontharing op je apparaat. Wij leren je dan ook hoe om je apparaat correct in te stellen voor elke huid en haar typen.

Verschillende technieken

Na een korte pauze zijn wij klaar om de verschillende technieken voor definitief ontharen te bespreken en te demonstreren. Dit sluit o.a. in het werken met een huidkoelapparaat, ice-packs, werken met verkoelende gel, statisch versus glijdende technieken, overlappen van pulsen, etc.

Inoefenen

Vervolgens, gaan we aan de slag met het inoefenen van de concepten en technieken die we in de loop van de voormiddag besproken hebben. De nadruk ligt hier op de technieken die het meest geschikt zijn voor het specifieke apparaat dat jij gebruikt en die het beste resultaten aan de client zullen bieden.

Ten slotte

Ter afsluiting geven we een overzicht van de theorie en hoe deze in de praktijk moet toegepast moet worden.
We beantwoorden je vragen en overlopen de technieken waarover nog onzekerheid is.

Trainingsmodellen om op te werken

Je hebt nodig om twee of drie modellen te regelen voor de opleidingsdag. De eerste model moet in de ochtend voor de beginsessie. In dit geval is een behandeling als oksels geschikt om te tonen hoe je tot nu te werk gaan.

De tweede (en derde) modellen zijn nodig voor de namiddag vanaf 14:00. Hier is het goed om een model te hebben wat een grote gebied wil behandelen, zoals benen bij een dame of rug/buik-borst bij een man. Dit geeft de gelegenheid om de technieken goed in te oefenen.

De derde model is best om een typische behandeling te zijn die je veel moeite mee hebt.

Probeer modellen te gebruiken die de grote meerderheid van je cliënten vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld, als je cliënten ongeveer gelijk manlijk en vrouwelijk verdeeld is, zorg voor minstens een model van elk geslacht. Of als je veel cliënten met een donkerder huid hebt, zorg voor minstens een model met donkerder huid.

Het is belangrijk dat je modellen niet gehaast moeten zijn, zodat je genoegzame tijd kunnen nemen om de technieken in te oefenen.

Meer dan een eendaagse training

Wanneer je je praktijkopleiding boekt, krijg je een inschrijving voor de online cursus Geavanceerde Laserontharing Therapeut. Hierdoor ben jij verzekerd zijn om het meest uit je opleidingsdag te krijgen. Hoe meer van de onlinecursus je vooraf voltooit, hoe minder tijd aan theorie gespendeerd moet worden gedurende de opleidingsdag, en beter je kan voorbereiden om het meeste waarde te krijgen.

Onlinecursus overzicht

Stralings-weefselinteractie handboek = 30 min.

Module opdracht = 480 min.

Microgolf: de risico’s = 3 min.

UV: de risico’s = 4 min.

Radiologie en röntgenfoto: de risico’s = 4 min.

Behandelingsparameters = 105 min.

Eiwitdenaturatie = 3 min.

Module evaluatie = 210 min. leertijd + 30 min. test

Laserveiligheid handboek = 120 min.

Module opdracht = 480 min.

Direct, indirect en diffuus licht = 6 min.

Spiegelende terugkaatsing & Diffuse terugkaatsing = 3 min.

Laserveiligheid – oogbescherming = 3 min.

Niet-bindende gids van goede praktijken voor de tenuitvoerlegging van Richtlijn 2006/25/EG = 90 min.

Classificatie van lasers = 20 min.

Module evaluatie = 210 min. leertijd + 30 min. test

Haarbiologie handboek = 45 min.

Module opdracht = 480 min.

Haargroei en haaruitval = 2 min.

Wat is de beste laser ontharingsapparaat? = 2 min.

Welke producten er nu echt kunnen werken tegen haaruitval? = 5 min.

Lichtbehandeling in de verschillende groeifasen = 2 min.

Module evaluatie = 210 min. leertijd + 30 min. test

Ontharen in de praktijk handboek = 155 min.

Module opdracht = 480 min.

Verschillen tussen huidtypes: Fitzpatrick = 2 min.

Definitief ontharen. Hoe werkt laserontharing? = 4 min.

5 Tips ter voorbereiding op Laserontharen = 2 min.

Huidkoeling = 65 min.

Werkt je laser zoals het hoort? = 6 min.

Gezichtshaar verwijderen bij een man = 5 min.

Statische puls-/staptechniek = 10 min.

Pijnloze ontharing, de glijtechniek = 10 min.

Demonstratie van beide glijtechniek en staptechniek = 30 min.

Module evaluatie = 210 min. leertijd + 30 min. test

Controlelijsten en meer handboek = 60 min.

Controlelijsten = 45 min.

Module opdracht = 480 min.

Cursusduur

De totale cursusduur is 80 uur. Het bestaat uit 9 uren  (één volle dag) praktische opleiding bij je op locatie en 71 uren voor de Geavanceerde Laserontharing Therapeut onlinecursus.

Voorkennis

Deze cursus is geschikt voor complete beginners en vereist geen vooropleiding in esthetiek of geneeskunde om bij ons te kunnen studeren. Veel van onze studenten zijn niet opgeleid in schoonheid en willen een bedrijf starten in de branche. We verwelkomen studenten van alle niveaus, of je nu helemaal opnieuw wilt beginnen, of momenteel als therapeut werkt en je kennis en vaardigheden wilt vergroten.

Elk merk apparaat

Alle ontharingslasers gebruiken hetzelfde wetenschappelijke principe om blijvende resultaten te bereiken. Wij helpen je deze principes te begrijpen. Leer je hoe je dit vertaalt naar behandelingsparameters, en als je eenmaal de vaardigheden hebt om dit te doen, kun je elke laser met succes gebruiken. Ongeacht merk of model.

Ontmoet je instructeur

Ik ben Raymond Schoeman en kijk erna uit om je te helpen om de beste uit je apparatuur te halen.

Ik ben lasertherapeut sinds anno 2000 en heb steeds een laserkliniek. Ik ben ook voor ongeveer 10 jaar een verdeler van medische lasers geweest in Zuid-Afrika en heb al meer dan 15 jaar ondervinding in opleiding van esthetische lasertherapeuten.

Ik ben de auteur van twee boeken over laserbehandelingen; Esthetische Laserbehandelingen (ISBN 9789464359015) en Handboek voor esthetische lasertherapie (ISBN 9789402198676). Beiden deze boeken maken deel uit van de erfgoedcollecties van zowel de Koninklijke Bibliotheek van België, als de Koninklijke Bibliotheek van Nederland.

Investering

De totale investering voor deze cursus bedraagt €1750.

Let wel dat er een reis en verblijf toeslag is voor opleidingen verder dan 100 km van Zonhoven, België. Dit bedraagt €230 plus €0.37 per km boven de 100 km.

inschrijving op afbetaling

Klik hier voor meer informatie over inschrijving op afbetaling

Notas

Als je meerdere apparaten hebt, of meerdere soorten behandelingen met je apparatuur kunt doen, kunnen we je tijdens de training meerdere apparaten en behandelingen leren. Houd er rekening mee dat het het meest productief is om één behandelingstype per dag te leren. Je hebt veel meer profijt van twee trainingsdagen met twee verschillende onderwerpen dan van één trainingsdag met een reeks onderwerpen.

Hoe om je opleidingsdag te boeken

Vul het onderstaande formulier in om je opleidingsdag te boeken. Door dit formulier in te vullen is er geen definitief afspraak gemaakt. Raymond of een collega belt je bij ontvangst van het formulier om een definitieve boeking te maken.

Je kan enkel een beschikbare opleidingsdag kiezen. Nadat je de dag gekozen hebt, zie je datum en uur verschijnen onder de kalender, het is nodig om op het uur te klikken on de dag te bevestigen. Het uur verander dan in de bevestiging: “dd/mm/jjjj 09:00Praktische opleiding.

Voltooi het formulier en verzend het.

Security Code:
security code
Please enter the security code:

Verzend