In dit artikel zullen we enkele praktische punten bekijken die belangrijk zijn om in gedachten te houden wanneer je kijkt naar apparatuur om te kopen . Het is van het grootste belang dat je de behandelingsparameters die belangrijk zijn voor de behandelingen die je met de apparatuur wilt uitvoeren, volledig begrijpt om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

De eerste vraag: is een diodelaserhandstuk met drie golflengten beter voor haarverwijdering dan een diodelaser met een enkele golflengte? Voor achtergrondinformatie kunt je een eerder artikel bekijken, Drievoudige golflengtediode laserhandstuk: marketinggimmick of geavanceerde technologie?

Het korte antwoord is dat een handstuk met een enkele golflengte de betere optie is. Een fabrikant kan alleen optimaliseren voor één golflengte in het handstuk. Je wordt dus het beste gediend met een enkele golflengte.

Ten tweede is de ingebouwde koeling voldoende? Je moet weten of je het over actieve ingebouwde koeling hebt om de opperhuid tijdens de behandeling te beschermen. Of ingebouwde koeling om de verschillende onderdelen van de machine tijdens werken te koelen. Er moet duidelijk worden gestipuleerd dat de machine een actieve huidkoeling heeft. De ingebouwde actieve koeling is op zichzelf meestal niet voldoende. Om de hitte van de huid naar het contactgedeelte en vervolgens naar het koude water over te brengen, heeft men tijd nodig.

De meeste therapeuten werken tegen een hoger tempo dan wat de koeling nodig heeft om effectief te zijn en daarom heb je waarschijnlijk een tweede koelbron nodig. Dit kan in de vorm zijn van een koelapparaat zoals een luchtblazer of ijspakken. Als je het artikel “Werken met gel” bekijkt, begrijp je waarom gel geen effectieve optie is.

Bij haarverwijdering heb je een langere pulslengte nodig. In het artikel, Het belang van pulslengte, zul je zien dat je een minimale pulslengte nodig hebt om permanent haar te verwijderen. De thermische beschadigingstijd (TDT) voor haar ligt tussen 200 ms en 400 ms. Je moet dus op zoek naar een machine die op zijn minst 200 ms, maar liefst veel langer, een puls kan houden.

Voor het verwijderen van tatoeages is de pulslengte net zo belangrijk. Maar hier moet je onthouden dat 1 nanoseconde hetzelfde is als 1000 picoseconden. Als een fabrikant zijn machine een picolaser noemt, moet de pulslengte minder dan 1000 picoseconden zijn. Anders is het een nanoseconde laser, net gepresenteerd als een picoseconde laser. Vooral Chinese fabrikanten doen dit graag. 2000 picoseconden = 2 nanoseconden.

Het is belangrijk om te onthouden dat met de toename van energie je geen lineaire toename van de resultaten zult krijgen. Wat ik hiermee bedoel, is dat je een tatoeage mag behandelen bij 600 mJ en geen reactie hebt en deze na 800 mJ optilt en nog steeds geen reactie hebt. Maar als je de energie naar 850 mJ tilt, heb je ineens een behoorlijke reactie. Hetzelfde kan gezegd worden voor andere soorten behandelingen. Daarom is het, het beste om kleine stapsgewijze veranderingen in energie aan te brengen wanneer je niet bekend bent met de apparatuur of hoe de klant reageert.

Voor haarverwijdering verwijs men meestal naar fluence, J/cm2, en niet naar vermogen, W. Als een fabrikant alleen vermogen, W, of joules, J vermeldt, moet je je afvragen wat hij probeert te verbergen. Dit is meestal het geval bij goedkopere apparatuur. Het is duur om een apparaat te bouwen die in staat is om hoge energie (J) te leveren in een redelijke tijd (vermogen, W) op een bruikbaar oppervlak (cm2). Eén of meer van deze parameters vallen meestal tegen bij een goedkope machine.

De high-end apparatuur voor het verwijderen van tatoeages zullen 2 of meer Joule zijn. Het is onredelijk om bevredigende resultaten te verwachten van een machine met 1 of minder joule. Een machine dus die maar tot 1000 mJ kan.
Bij het verwijderen van tatoeages is het ook belangrijk om in gedachten te houden dat je veel energie zult verliezen als je een dye-handstuk gebruikt. Het klinkt misschien interessant om meerdere dye-handstukken voor je machine te hebben, maar wees realistisch in je verwachtingen over de resultaten die je met dergelijke handstukken zult behalen.

De meeste fabrikanten hebben tegenwoordig een assortiment voor elk model apparaat dat ze vervaardigen. Hiermee bedoel ik dat je kunt kiezen tussen verschillende energie-instellingen en handstukken en meer. Het is gewoon geworden om een potentiële klant de hoogste specificaties te geven en vervolgens vage taal te gebruiken, zoals, het kan oplopen tot …, of het begint bij …

Zorg ervoor dat je de exacte specificaties krijgt van het apparaat dat je gaat kopen. Er is een enorm verschil tussen een machine die vanaf 20 J / cm2 kan of een machine die tot 50 J / cm2 kan gaan. En vergelijken we het met hetzelfde handstuk?

Als het vandaag een goede deal is, zal het morgen nog steeds een goede deal zijn. Wees voorzichtig met verkopers die een beslissing proberen af te dwingen. Dit betekent niet dat ik je aanraden om besluiteloos te zijn en een koopbeslissing uit te stellen. Maar het betekent wel dat het redelijk is om de tijd te nemen die nodig is om een weloverwogen beslissing te nemen en deze te bespreken met mensen die je vertrouwt en die iets over het onderwerp kennen.