Pas nu meer landen hun economie heropenen, beginnen we ons te realiseren wat een rampzalig effect deze pandemie heeft. Dit brengt mij bij, wat kan ik als individu doen om bij te dragen aan een zo snel mogelijk herstel.

Vaak zien we onszelf als een te kleine druppel in de oceaan om te denken dat we echt een verschil kunnen maken. Dit is helemaal niet waar. We gaan nog steeds dingen kopen, zelfs als we voorlopig moeten afbouwen, en dit geeft ons kracht. We moeten ons geld gebruiken om een beter leven te creëren voor iedereen in onze gemeenschappen.

Het enige idee dat ik met dit artikel wil overbrengen, is: koop lokaal.

Koop bij lokale bedrijven die lokaal geproduceerde producten, apparatuur en diensten verkopen. Zo zorgen we ervoor dat we er allemaal baat bij hebben.

Wanneer je lokaal koopt:

  • Lokale mensen (je klanten) zijn in dienst en kunnen zich daardoor je diensten en producten veroorloven.
  • De winst gaat naar lokale ondernemers die er meer van lokaal zullen uitgeven, en zullen meer micro-investeringen in hun bedrijven doen, wat zal leiden tot meer werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Dus meer cliënten voor je.
  • Hierdoor ontstaat een diverse lokale bedrijfsomgeving. Misschien drie of vier kleinere winkels met elk 3 medewerkers elk, dan één magazijn met 9 medewerkers. Bij een verzwakking in de economie betekent dit dat de andere winkels een of twee werknemers kunnen opnemen als een winkel sluit. Wanneer een magazijn sluit, betekent dit dat de gemeenschap geen leveranciers meer heeft en dat iedereen werkloos is.
  • Lokale sociale stabiliteit en welvaart wordt gecreëerd.