Cursusupdate: 01/08/2021

Wat de cursus Gespecialiseerde Esthetische Lasertherapeut precies inhoudt:

 • Diepgaand, wetenschappelijk onderbouwd online opleiding.
 • Twee dagen on-site opleiding op je eigen apparatuur. Enkel in België en Nederland.

Leer de insidertechnieken van ‘s werelds beste lasertherapeuten.

LaserCollege heeft de gevorderde cursus Gespecialiseerde Esthetische Lasertherapeut ontwikkeld om jou de kennis en vaardigheden aan te leren die ervoor zullen zorgen  dat jij in de nabije toekomst bij de allerbesten ter wereld zal behoren. De resultaten zullen buitengewoon zijn.

“Een wetenschappelijk onderbouwde cursus is de meest waardevolle training die je krijgen kunt. Waarom? Omdat de aldus verworven kennis aan de basis ligt van professioneel uitgevoerde behandelingen, en het verschil zal uitmaken tussen voortgezet succes en mislukking.”

In deze wetenschappelijk opgevatte cursus met zijn 11 modules leer je de kennis, technieken en geheimen van ‘s werelds beste lasertherapeuten. Vaardigheden die jij dagelijks in praktijk kan brengen!

Een wetenschappelijke training stelt je in staat om het exacte vooropgestelde eindresultaat te behalen.  Teleurstellende resultaten ruimen plaats voor effectieve behandelingen, keer op keer.  Dit is wat het verschil maakt tussen een marktleider en een doorsnee lasersalon.

Een therapeut met resultaten, niet alleen loze beloften. 

Consistente resultaten betekenen een consistent inkomen!

We hebben anderen geholpen. We kunnen hetzelfde voor jou doen.

“Ik vind hem GEWELDIG en heel duidelijk opgezet.”

Mary uit Helmond

Sinds 2003 heeft LaserCollege wereldwijd meer dan 2800 eigenaars van laserklinieken en lasertherapeuten geholpen om de kennis en vaardigheden te verwerven om hun eigen apparatuur met vol vertrouwen optimaal te gebruiken voor succesvolle behandelingen en tevreden cliënten.

We kunnen hetzelfde voor jou doen!

Online lasertraining = geen downtime.

Educatietijd hoeft geen downtime te zijn. Jij kan jouw kennis verwerven en professionele waarde verhogen zonder tijd te verliezen en jouw leven op hold te zetten. Jij kan studeren terwijl je een inkomen verdient en terwijl jij je kinderen ziet opgroeien.

Uitgebreide online training maakt LaserCollege anders. Een cursus zonder tijdslimieten betekent dat jij al de tijd hebt om je te verdiepen in de leerstof en die kennis te verwerven die er echt toe doet. Jij leert de wetenschap en technologie achter laser- en IPL-therapie. Je hebt ruim de tijd om alle parameters die een behandeling beïnvloeden, te begrijpen en toe te passen.

Wij bepalen niet jouw leertempo, maar verkennen de interessante leerstof samen met jou. Wij zetten je niet onder druk met deadlines. Wij stimuleren je veeleer in een interessante en leuke omgeving waar jij jouw studie in geen tijd afrondt. Ons systeem is ontworpen om aan jouw tijdsindeling te voldoen.

Wetenschappelijk gebaseerde opleiding.

“Mijn eerste indruk was een beetje zwaar, en deed me denken aan mijn opleiding tot bachelor in nursing”

Steve uit Genk

Precies hierom staat de gevorderde cursus Gespecialiseerde Esthetische Lasertherapeut met kop en schouders boven elke andere laseropleiding uit. Deze cursus zal je voorzien van een wetenschappelijke basis om je loopbaan als lasertherapeut op te bouwen. Zodra jij de principes en begrippen kent die lasertherapie mogelijk maken, wordt het apparaat alleen maar een werktuig. Je leert hoe je jouw apparatuur optimaal gebruikt met betrekking tot de specifieke behoeften van elke individuele cliënt. En deze bekwaamheid zal jou vele jaren lang consistente, succesvolle behandelingsresultaten geven; behandeling na behandeling.

Onafhankelijkheid.

LaserCollege is niet geassocieerd met fabrikanten van apparatuur en kan je dus een onpartijdige opleiding geven. We bieden je dan ook een complete opleiding over laser-, IPL- en LED-therapieën. Jij krijgt een volledig beeld van de voor- en nadelen van elke technologie.

Opleiding zonder grenzen.

Wanneer je jezelf inschrijft voor de gevorderde cursus Gespecialiseerde Esthetische Lasertherapeut ben je niet onderhevig aan de beperkingen van traditionele vormen van opleiding. Wij stimuleren en dagen studenten uit met gesprekken over allerlei soorten lasertherapie in de esthetische laserindustrie. Deze cursus heeft tot doel alle hinderpalen uit de weg te ruimen zodat jij het uiterste haalt uit jouw carrière als lasertherapeut. Als wij geen antwoord hebben op een vraag, zoeken we samen met jou naar het juiste antwoord. Je potentiaal wordt grenzeloos!

Grondige kennis.

Wij helpen jou om diepgaande kennis te verwerven van de behandelingsparameters en hoe deze op elkaar inwerken. Zelfs als het apparaat dat jij vandaag gebruikt jou niet de mogelijkheid biedt om alle behandelingsparameters in te stellen, leer je steeds hoe jij jouw behandelprotocollen kunt aanpassen om de best mogelijke resultaten te krijgen.

Uitgebreide laserveiligheidsopleiding.

Laserveiligheid is een integraal onderdeel van de gevorderde cursus Gespecialiseerde Esthetische Lasertherapeut. Je ontvangt dan ook een afzonderlijk certificaat ‘Laser Safety Officer’ na voltooiing van de gevorderde cursus Gespecialiseerde Esthetische Lasertherapeut .

Jouw beste verzekering.

Een grondige wetenschappelijke opleiding is de best mogelijke verzekeringspolis die jij kan onderschrijven. Het is ook de beste manier om aan jouw klanten te bewijzen dat jij weet wat jij doet!

Mocht jij ooit betrokken raken in een juridisch conflict, dan is de gevorderde cursus Gespecialiseerde Esthetische Lasertherapeut de meest solide manier om jouw bekwaamheid te bewijzen. Bovendien bewijs je aan verzekeringsmaatschappijen dat jij een klant met een laag risico bent, met alle voordelen vandien.

Bespaar geld, verhoog uw inkomen.

Er zijn verscheidenen redenen waarom de gevorderde cursus Gespecialiseerde Esthetische Lasertherapeut jouw geld zal besparen en uw inkomen zal verhogen.

Ten eerste, indien je alreeds een laser, of andere op licht-gebaseerde apparatuur, bezit, leer je hoe om meer met jouw apparatuur te doen. Zo leer je bvb. hoe je met een apparaat voor definitieve ontharing ook andere behandelingen zoals skin rejuvenation kan doen. Jij zal ook geleidelijk meer vertrouwen krijgen in jouw behandelingen en op die manier superieure resultaten kunnen behalen. Bovendien zal jij in staat zijn om jouw eigen ‘signature’-behandelingen te ontwikkelen die jou onderscheiden van de concurrentie.

Ten tweede, indien jij nog apparatuur moet aankopen, kan jij de uitrusting kiezen die het meest geschikt is voor jouw behoeften, zonder in de war te raken door verkoopgesprekken. Jij zal gewapend zijn met de juiste kennis van zaken wanneer jij met een verkoper of fabrikant praat. ontmoet en niet voor een ritje wordt genomen. Het kopen van de verkeerde apparatuur is een kost die de meeste bedrijven niet de luxe hebben om zich te veroorloven. Jij koopt de eerste keer correct.

Niet alleen bespaar je geld, maar je verhoogt ook daadwerkelijk jouw inkomen met jouw officieel erkend certificaat.

Omdat de gevorderde cursus Gespecialiseerde Esthetische Lasertherapeut ook jouw laserveiligheidsopleiding omvat, ontvangt jij een afzonderlijk certificaat ‘Laser Safety Officers’ zonder om voor een tweede cursus te moeten betalen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Zou jij niet zeggen dat het jouw maatschappelijke verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke opleiding hebt genoten voordat jij jouw cliënten gaat behandelen? Bij LaserCollege nemen wij deze verantwoordelijkheid zeer ernstig. Omdat het onze verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke opleiding krijgt. Deze cursus biedt jou het hoogste niveau van opleiding als lasertherapeut.

Cursusoverzicht.

Zodra je ingeschreven bent voor deze uitgebreide cursus, begin je met de fundamentele basiskennis die je nodig hebt: laserfysica. Dit wordt gevolgd door stralings-weefselinteractie en laserveiligheid. Zodra jij dit hebt begrepen en geassimileerd, gaan wij verder met het meer praktische deel van de cursus.

Nadat we eerst nog even naar de juridische aspecten die van toepasing kunnen zijn bij het uitbaten van een laserkliniek, gekeken hebben, gaan we van start met de leerstof over huid- en haarbiologie.

We leggen het verband met de verschillende technologieën zoals hoge-energie laser, IPL, lage-energie laser en LED, evenals de verschillende behandelingen die mogelijk zijn met elke technologie.

We sluiten de cursus af met een module propvol praktische training, tips en advies.

De Gespecialiseerde Esthetische Lasertherapeut cursus omvat ook jouw ‘Laser Safety Officer’ opleiding. Het is dus niet nodig om je hiervoor apart in te schrijven of een apart examen af te leggen. Een ‘Laser Safety Officer’ opleiding is in verschillende landen vereist wanneer jij jouw eigen kliniek opstart. Het is tegenwoordig ook een minimumvereiste wanneer jij solliciteert voor een leidinggevende functie in een laserkliniek.

Module één: Laserfysica.

Na het voltooien van deze module kan jij:

 • Het verschil tussen spontane en gestimuleerde emissie beschrijven
 • De verschillende componenten van een laser, IPL en LED beschrijven
 • De verschillende werkingsmodi beschrijven.
 • De lichtbundelkarakteristieken voor laser, IPL en LED beschrijven
 • De karakteristieken van licht beschrijven
 • De behandelingsparameters beschrijven en toepassen.

Module twee: Straling-weefselinteractie.

Na het voltooien van deze module kan jij:

 • De effecten die verschillende vormen van straling op het lichaam hebben beschrijven.
 • De verschillende golflengten die worden gebruikt voor ontharing beschrijven.
 • De 3 belangrijkste biologische veranderingen veroorzaakt door de temperatuur in het lichaam beschrijven.

Module drie: Laserveiligheid.

Na het voltooien van deze module kan jij:

 • De normen voor laserclassificatie beschrijven.
 • De verschillende oog- en huidgevaren beschrijven.
 • De verschillende maatregelen voor oog- en huidbescherming beschrijven.
 • De niet-stralingsgevaren definieren en de NHZ beschrijven.
 • De verschillende veiligheidsmaatregelen beschrijven.

Module vier: Juridische kwesties.

Na het voltooien van deze module kan jij:

 • De noodzaak van het aansprakelijkheidsvrijwaringsformulier uitleggen.
 • De administratieve controles zoals vastgelegd in de Europese norm IEC 60825 en de Canadese norm Z386-14 kunnen uitleggen.

Module vijf: Huidbiologie.

Na het voltooien van deze module kan jij o.a.:

 • De verschillende lagen van de huid beschrijven.
 • Een huidtype volgens de Fitzpatrick-schaal classificeren.
 • De oorzaken van spataderen beschrijven.
 • Een gezonde moedervlek beschrijven.
 • Een melanoom beschrijven.

Module zes: Haarbiologie.

Na het voltooien van deze module kan jij:

 • De laser-weefsel interactie die laser ontharing mogelijk maakt beschrijven.
 • De structuur en opbouw van het haar beschrijven.
 • De haargroeicycli beschrijven.

Module zeven: Lage-energie laser- en LED-therapie.

Na het voltooien van deze module ken jij:

 • De verschillende toepassingen van lage-energie lasertherapie
 • De basisbehandelingsprocedures en protocollen
 • De verschillende aanbevolen behandelingen
 • De verschillende contra-indicaties

Module acht: Klasse IV lasers and IPL.

Na het voltooien van deze module kan jij:

 • De gemiddelde behandelingsverwachtingen voor alle typen IPL-behandelingen beschrijven.
 • De gemiddelde behandelingsverwachtingen voor alle typen laser-behandelingen beschrijven.

Module negen: Behandelingen in de praktijk.

Na het voltooien van deze module kan jij:

 • De procedure tijdens een consultatie beschrijven.
 • De voorbereidingsprocedures omschrijven.
 • De procedures tijdens de behandeling beschrijven.
 • De nazorg die moet worden ondernomen beschrijven.
 • De mogelijke contra-indicaties in verband met lasertherapie beschrijven.
 • Beschrijven hoe jij jouw apparatuur moet verzorgen

Module tien: Ablatieve en gefractioneerde lasers.

Na het voltooien van deze module kan jij:

 • Het verschil uit tussen CO2 en Er: YAG-lasers uitleggen.
 • De werking van een fractionele en ablatieve laser beschrijven.

Module elf: Herziening en meer.

In deze laatste module herbekijken wij de belangrijkste concepten van de cursus en bespreken wij enkele alternatieve perspectieven.

Cursusduur.

160 uren.

Verwachte doorlooptijd.

16 weken (deeltijds).

De gevorderde cursus Gespecialiseerde Esthetische Lasertherapeut is uiterst praktisch opgesteld en zit vol met videomateriaal om alle belangrijke concepten uit te leggen en technieken te demonstreren. Jij wordt bovendien gestimuleerd door opdrachten die jou zullen helpen om lasertherapie, en jouw laserkliniek vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

Schrijf nu in.

Consulting.

Als deelnemer aan een van onze cursussen heb je ook toegang tot onze consultatiedienst. Met deze dienst heb jij toegang tot de trainers en cursuscoördinatoren van LaserCollege wanneer jij hulp nodig zou hebben met behandelprotocollen. Misschien heb jij jouw eigen behandelingen ontwikkeld en wil je daar advies over voordat jij het aan klanten gaat verkopen. Jij kunt ook van deze dienst gebruikmaken als jij een onafhankelijke mening over apparatuur nodig in het kader van aankopen.

Cursusmateriaal.

 • Volledige toegang tot al het online cursusmateriaal.
 • Handboek.
 • Tutor-ondersteuning, hoogste prioriteit.
 • Geen tijdslimieten. Blijf ingeschreven totdat de cursus voltooid is.
 • Beoordeling van opdrachten.
 • Certificaat ‘Gespecialiseerde Esthetische Lasertherapeut‘ bij voltooiing.
 • Certificaat ‘Laser Safety Officer’ bij voltooiing.
 • Formeel puntenrapport bij voltooiing.
 • Consultatiedienst beschikbaar vanaf de eerste dag.

Consumentenbescherming.

Wij realiseren ons dat niet iedereen zich even gemakkelijk voelt om vooraf te betalen voor een online cursus, niet wetende of je ook wel krijgt waarvoor je betaald hebt. Daarom bieden wij jou dan ook meer dan de wettelijk verplichte bedenktijd. Wij gebruiken PayPal als onze betalingsfacilitator. Dit betekent dat jij de kopersbescherming van PayPal aan jouw zijde hebt. Als jij niet ontvangt waarvoor jij betaald hebt, neemt U het gewoon op met PayPal en wordt de transactie geblokkeerd. Als we er dan samen niet uitgeraken, dan wordt de betaling ongedaan gemaakt en krijg jij jouw geld terug. Jij hebt 6 maanden om een probleem te melden bij PayPal nadat jij ingeschreven bent. PayPal verstrekt ons geen informatie over jouw creditcard of betaalpas.

Voorkennis.

Jij hebt geen esthetische of medische kwalificatie nodig om je in te schrijven voor een laseropleiding bij LaserCollege. Je moet echter wel tenminste in het bezit zijn van een diploma middelbaar onderwijs, of het equivalent daarvan.

Investering.

De totale investering voor deze cursus bedraagt slechts: €2970

Hoe schrijf ik in?

Klik hier voor een overzicht van de inschrijvingsprocedure.

Moet ik me inschrijven voor een specifieke datum?

Neen. Je kan ter enige tijd beginnen. Het online platform is opgesteld om aan jouw unieke tijdsindeling te voldoen. Het systeem volgt jouw vooruitgang in de cursussen automatisch, zodat jij jouw tijd en energie kan besteden aan kwaliteitsvol leren. Elke keer dat je inlogt, kan jij voortgaan waar jij de vorige sessie gestopt hebt. Je kan ook de modules en componenten die je reeds voltooid hebt, zo vaak herhalen als je wil.