De cursus Geavanceerde Laserontharing Therapeut is voor de therapeut die zich wil specialiseren in laserontharing. Deze cursus richt zich alleen op ontharen.

De cursus Geavanceerde Laserontharing Therapeut geeft je een sterke basis om je carrière op te bouwen. Als je het onderstaande cursusoverzicht doorleest, zul je merken dat de cursus zo is opgebouwd dat je je kennis op een logische manier uitbreidt. Met de kracht van internet ben je vrij om je training overal te voltooien.

Na succesvolle afronding van de cursus ontvangt je een certificaat “GEAVANCEERDE LASERONTHARING THERAPEUT”, een waardevolle aanwinst die je met trots kunt laten zien. Je certificaat is niet alleen een aanwinst om te laten zien, maar zal in de toekomst veel deuren voor je openen in je carrière.

Ontdek de geheimen

Deze specialisatiecursus laat je elk geheim ontdekken dat er te weten valt over laserontharing. Word de specialist in laserontharing in je gemeenschap.

Een recentelijk statistische analyse van ontharingsprocedures met laser en gepulseerd licht, uitgevoerd, laat zien dat van het totale aantal procedures:

  • 1,9% was 18 jaar en jonger,
  • 39,6% 19-34 jaar,
  • 40,2% 35-50 jaar,
  • 14,9% 51-64 jaar,
  • en 2,3% was 65 jaar en ouder.

11% van de mensen die ten minste één laserontharingsessie hebben meegemaakt, zei dat ze helemaal geen pijn ervoeren. 84% van de patiënten zei tijdens de behandeling milde tot matige pijn te ervaren.

Volgens de “American Society for Aesthetic Plastic Surgery” behoort laserontharing tot de top 5 van meest gezochte niet-chirurgische behandelingen, waaronder chemische peelings, niet-chirurgische vetreductie, botulinumtoxine en hyaluronzuur.

Voorkennis

Deze cursus is geschikt voor complete beginners en vereist geen vooropleiding in esthetiek of geneeskunde om bij ons te kunnen studeren. Veel van onze studenten zijn niet opgeleid in schoonheid en willen een bedrijf starten in de branche. We verwelkomen studenten van alle niveaus, of je nu helemaal opnieuw wilt beginnen, of momenteel als therapeut werkt en je kennis en vaardigheden wilt vergroten.

Cursusoverzicht

Hieronder vind je een overzicht van alle cursusactiviteiten per module. Een activiteit kan een handboekhoofdstuk, tekstbestand (uitleg), video (uitleg en demonstratie), opdracht en evaluatie zijn. Bij elke activiteit vind je de toegewezen tijd in minuten die nodig is om de activiteit één keer te voltooien.

Stralings-weefselinteractie handboek = 30 min.
Module opdracht = 480 min.
Microgolf: de risico’s = 3 min.
UV: de risico’s = 4 min.
Radiologie en röntgenfoto: de risico’s = 4 min.
Behandelingsparameters = 105 min.
Eiwitdenaturatie = 3 min.
Module evaluatie = 210 min. leertijd + 30 min. test

Laserveiligheid handboek = 120 min.
Module opdracht = 480 min.br> Direct, indirect en diffuus licht = 6 min.
Spiegelende terugkaatsing & Diffuse terugkaatsing = 3 min.
Laserveiligheid – oogbescherming = 3 min.
Niet-bindende gids van goede praktijken voor de tenuitvoerlegging van Richtlijn 2006/25/EG = 90 min.
Classificatie van lasers = 20 min.
Module evaluatie = 210 min. leertijd + 30 min. test

Haarbiologie handboek = 45 min.
Module opdracht = 480 min.
Haargroei en haaruitval = 2 min.
Wat is de beste laser ontharingsapparaat? = 2 min.
Welke producten er nu echt kunnen werken tegen haaruitval? = 5 min.
Lichtbehandeling in de verschillende groeifasen = 2 min.
Module evaluatie = 210 min. leertijd + 30 min. test

Ontharen in de praktijk handboek = 155 min.
Module opdracht = 480 min.
Verschillen tussen huidtypes: Fitzpatrick = 2 min.
Definitief ontharen. Hoe werkt laserontharing? = 4 min.
5 Tips ter voorbereiding op Laserontharen = 2 min.
Huidkoeling = 65 min.
Werkt je laser zoals het hoort? = 6 min.
Gezichtshaar verwijderen bij een man = 5 min.
Statische puls-/staptechniek = 10 min.
Pijnloze ontharing, de glijtechniek = 10 min.
Demonstratie van beide glijtechniek en staptechniek = 30 min.
Module evaluatie = 210 min. leertijd + 30 min. test

Controlelijsten en meer handboek = 60 min.
Controlelijsten = 45 min.
Module opdracht = 480 min.

Cursusduur

De totale cursusduur is 71 uur. Dit is de werkelijke tijd die je nodig hebt om alle cursusactiviteiten minstens één keer te voltooien.

De cursus wordt meestal in een deeltijd schema van 14 weken voltooid. Dit betekent dat de gemiddelde student vijf dagen per week, één uur per dag, aan de cursus besteedt.

Je zit niet vast aan een vast schema en het is mogelijk om de cursus in minder tijd af te ronden. Aan de andere kant, als je tijdens de cursus tijd vrij moet maken om voor je familie of bedrijf te zorgen, is dat geen probleem. Ons slimme leerplatform past zich aan je planning aan.

Upgrade mogelijkheid

Wanneer je bent ingeschreven voor de Geavanceerde Laserontharing Therapeut Cursus heb je de mogelijkheid om te upgraden naar de Avant-garde Lasertherapeut Cursus, of de cursus Praktijkgerichte opleiding bij u op locatie. Stuur een e-mail naar je cursuscoördinator.

Aanvangsdatum

De cursus Geavanceerde Laserontharing Therapeut is een onlinecursus en het is vrij om enige moment in te stappen in de cursus. Ons slimme leerplatform past de cursus aan volgens het schema van elke individuele student.

Certificaat

Je ontvangt het certificaat “Geavanceerde Laserontharing Therapeut” na afronding van de cursus.

SCHRIJF NU IN

SCHRIJF NU IN voor deze uitzonderlijke cursus Geavanceerde Laserontharing Therapeut voor de investering van slechts €795.

Administratie- en inschrijvingskosten €80 en daarna €74.82 per maand over 12 maanden.

Klik hier voor meer informatie over inschrijving op afbetaling