LaserCollege heeft de cursus Avant-garde Lasertherapeut ontwikkeld om jou de kennis en vaardigheden aan te leren die ervoor zullen zorgen  dat jij in de nabije toekomst bij de allerbesten ter wereld zal behoren. De resultaten zullen buitengewoon zijn.

“Een wetenschappelijk onderbouwde cursus is de meest waardevolle training die je krijgen kunt. Waarom? Omdat de aldus verworven kennis aan de basis ligt van professioneel uitgevoerde behandelingen, en het verschil zal uitmaken tussen voortgezet succes en mislukking.”

 

In deze wetenschappelijk opgevatte cursus met zijn 11 modules leer je de kennis, technieken en geheimen van ‘s werelds beste lasertherapeuten. Vaardigheden die jij dagelijks in praktijk kan brengen!

Een wetenschappelijke training stelt je in staat om het exacte vooropgestelde eindresultaat te behalen.  Teleurstellende resultaten ruimen plaats voor effectieve behandelingen, keer op keer.  Dit is wat het verschil maakt tussen een marktleider en een doorsnee lasersalon.

Een therapeut met resultaten, niet alleen loze beloften. 

Consistente resultaten betekenen een consistent inkomen!

We hebben anderen geholpen. We kunnen hetzelfde voor jou doen.

“Ik vind hem GEWELDIG en heel duidelijk opgezet.”

Mary uit Helmond

 

Online lasertraining = geen downtime.

Educatietijd hoeft geen downtime te zijn. Jij kan jouw kennis verwerven en professionele waarde verhogen zonder tijd te verliezen en jouw leven op hold te zetten. Jij kan studeren terwijl je een inkomen verdient en terwijl jij je kinderen ziet opgroeien.

Uitgebreide online training maakt LaserCollege anders. Een cursus zonder tijdslimieten betekent dat jij al de tijd hebt om je te verdiepen in de leerstof en die kennis te verwerven die er echt toe doet. Jij leert de wetenschap en technologie achter laser- en IPL-therapie. Je hebt ruim de tijd om alle parameters die een behandeling beïnvloeden, te begrijpen en toe te passen.

Wij bepalen niet jouw leertempo, maar verkennen de interessante leerstof samen met jou. Wij zetten je niet onder druk met deadlines. Wij stimuleren je veeleer in een interessante en leuke omgeving waar jij jouw studie in geen tijd afrondt. Ons systeem is ontworpen om aan jouw tijdsindeling te voldoen.

Wetenschappelijk gebaseerde opleiding.

“Mijn eerste indruk was een beetje zwaar, en deed me denken aan mijn opleiding tot bachelor in nursing”

Steve uit Genk

Precies hierom staat de Avant-garde Lasertherapeut Cursus Avant-garde Lasertherapeut Cursus met kop en schouders boven elke andere laseropleiding uit. Deze cursus zal je voorzien van een wetenschappelijke basis om je loopbaan als lasertherapeut op te bouwen. Zodra jij de principes en begrippen kent die lasertherapie mogelijk maken, wordt het apparaat alleen maar een werktuig. Je leert hoe je jouw apparatuur optimaal gebruikt met betrekking tot de specifieke behoeften van elke individuele cliënt. En deze bekwaamheid zal jou vele jaren lang consistente, succesvolle behandelingsresultaten geven; behandeling na behandeling.

Onafhankelijkheid.

LaserCollege is niet geassocieerd met fabrikanten van apparatuur en kan je dus een onpartijdige opleiding geven. We bieden je dan ook een complete opleiding over laser-, IPL- en LED-therapieën. Jij krijgt een volledig beeld van de voor- en nadelen van elke technologie.

Opleiding zonder grenzen.

Wanneer je jezelf inschrijft voor de cursus Avant-garde Lasertherapeut ben je niet onderhevig aan de beperkingen van traditionele vormen van opleiding. Wij stimuleren en dagen studenten uit met gesprekken over allerlei soorten lasertherapie in de esthetische laserindustrie. Deze cursus heeft tot doel alle hinderpalen uit de weg te ruimen zodat jij het uiterste haalt uit jouw carrière als lasertherapeut. Als wij geen antwoord hebben op een vraag, zoeken we samen met jou naar het juiste antwoord. Je potentiaal wordt grenzeloos!

Grondige kennis.

Wij helpen jou om diepgaande kennis te verwerven van de behandelingsparameters en hoe deze op elkaar inwerken. Zelfs als het apparaat dat jij vandaag gebruikt jou niet de mogelijkheid biedt om alle behandelingsparameters in te stellen, leer je steeds hoe jij jouw behandelprotocollen kunt aanpassen om de best mogelijke resultaten te krijgen.

Uitgebreide laserveiligheidsopleiding.

Laserveiligheid is een integraal onderdeel van de gevorderde cursus Avant-garde Lasertherapeut.

Jouw beste verzekering.

Een grondige wetenschappelijke opleiding is de best mogelijke verzekeringspolis die jij kan onderschrijven. Het is ook de beste manier om aan jouw klanten te bewijzen dat jij weet wat jij doet!

Mocht jij ooit betrokken raken in een juridisch conflict, dan is de cursus Avant-garde Lasertherapeut de meest solide manier om jouw bekwaamheid te bewijzen. Bovendien bewijs je aan verzekeringsmaatschappijen dat jij een klant met een laag risico bent, met alle voordelen vandien.

Bespaar geld, verhoog uw inkomen.

Er zijn verscheidenen redenen waarom de cursus Avant-garde Lasertherapeut jouw geld zal besparen en uw inkomen zal verhogen.

Ten eerste, indien je alreeds een laser, of andere op licht-gebaseerde apparatuur, bezit, leer je hoe om meer met jouw apparatuur te doen. Zo leer je bvb. hoe je met een apparaat voor definitieve ontharing ook andere behandelingen zoals skin rejuvenation kan doen. Jij zal ook geleidelijk meer vertrouwen krijgen in jouw behandelingen en op die manier superieure resultaten kunnen behalen. Bovendien zal jij in staat zijn om jouw eigen ‘signature’-behandelingen te ontwikkelen die jou onderscheiden van de concurrentie.

Ten tweede, indien jij nog apparatuur moet aankopen, kan jij de uitrusting kiezen die het meest geschikt is voor jouw behoeften, zonder in de war te raken door verkoopgesprekken. Jij zal gewapend zijn met de juiste kennis van zaken wanneer jij met een verkoper of fabrikant praat. ontmoet en niet voor een ritje wordt genomen. Het kopen van de verkeerde apparatuur is een kost die de meeste bedrijven niet de luxe hebben om zich te veroorloven. Jij koopt de eerste keer correct.

Niet alleen bespaar je geld, maar je verhoogt ook daadwerkelijk jouw inkomen met jouw officieel erkend certificaat.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Zou jij niet zeggen dat het jouw maatschappelijke verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke opleiding hebt genoten voordat jij jouw cliënten gaat behandelen?

Bij LaserCollege nemen wij deze verantwoordelijkheid zeer ernstig. Omdat het onze verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke opleiding krijgt. Deze cursus biedt jou het hoogste niveau van opleiding als lasertherapeut.

Cursusoverzicht.

Zodra je ingeschreven bent voor deze uitgebreide cursus, begin je met de fundamentele basiskennis die je nodig hebt: laserfysica. Dit wordt gevolgd door stralings-weefselinteractie en laserveiligheid. Zodra jij dit hebt begrepen en geassimileerd, gaan wij verder met het meer praktische deel van de cursus.

Nadat we eerst nog even naar de juridische aspecten die van toepasing kunnen zijn bij het uitbaten van een laserkliniek, gekeken hebben, gaan we van start met de leerstof over huid- en haarbiologie.

We leggen het verband met de verschillende technologieën zoals hoge-energie laser, IPL, lage-energie laser en LED, evenals de verschillende behandelingen die mogelijk zijn met elke technologie.

We sluiten de cursus af met een module propvol praktische training, tips en advies.

Laserfysica handboek = 195 min.
Opdracht = 480 min.
Introductie tot laser = 7 min.
Hoe een lasershow werkt = 6 min.
Spectra & Energieniveaus: Absorptie en emissie = 6 min.
Gestimuleerde emissie = 9 min.
Laser resonator = 2 min.
Evaluatie = 240 min. (220 min. leertijd + 20 min. test)

Stralings-weefselinteractie handboek = 30 min.
Opdracht = 480 min. Microgolf: de risico’s= 3 min.
UV: de risico’s = 4 min.
Radiologie en röntgenfoto: de risico’s = 4 min.
Eiwitdenaturatie = 3 min.
Evaluatie = 240 min. (220 min. leertijd + 20 min. test)

Laserveiligheid handboek = 90 min.
Opdracht = 480 min.
Direct, indirect en diffuus licht = 6 min.
Spiegelende terugkaatsing & Diffuse terugkaatsing = 3 min.
Laserveiligheid – oogbescherming = 3 min.
Niet-bindende gids van goede praktijken voor de tenuitvoerlegging van Richtlijn 2006/25/EG = 60 min.
Classificatie van lasers = 18 min.
Evaluatie = 240 min. (220 min. leertijd + 20 min. test)

Juridische kwesties handboek = 30 min.
Voorbeeld vrijwaringsformulier = 30 min.
Opdracht = 480 min.
Veiligheidscontrolelijst = 15 min.
Wetsvoorstel 2010 België = 30 min.
Tatoeageverwijdering met behulp van een laser – advies Orde Der Artsen 2018 België = 15 min.
Laseren en aanverwante behandelingen als voorbehouden handeling – Finale besluit 2020 Nederland = 15 min.

Huidbiologie handboek = 75 min.
Opdracht = 480 min.
De huid = 20 min.
Verschillen tussen huidtypes: Fitzpatrick = 2 min.
Niet-invasieve laser aderverwijdering – kleine aderen en gebroken haarvaten = 4 min.
Invasieve laser aderverwijdering – spataderen = 4 min.
Moedersvlek = 3 min.
Maligne melanoom = 2 min.
Basaalcelcarcinoom = 2 min.
Plaveiselcelcarcinoom = 2 min.
Skin, light and beauty = 53 min.
Evaluatie = 240 min. (220 min. leertijd + 20 min. test)

Haarbiologie handboek = 45 min.
Opdracht = 480 min.
Haargroei en haaruitval = 2 min.
Wat is de beste laser ontharingsapparaat? = 2 min.
Welke producten er nu echt kunnen werken tegen haaruitval? = 5 min.
Lichtbehandeling in de verschillende groeifasen = 2 min.
Evaluatie = 240 min. (220 min. leertijd + 20 min. test)

Lage-energie laser- en LED-therapie handboek = 120 min.
Opdracht = 480 min.
LED Light Treatments = 3 min.
Stop met roken = 2 min.
Hernia behandeld met lasertherapie = 5 min.
Lage-energie gelaatsbehandeling = 1 min.
Combinatie tegen verouderingbehandeling bestaande uit mesotherapie, cryotherapie en LED-therapie = 9 min.
Behandeling van Psoriasis met LED = 11 min.
Lipolaser = 2 min.
Evaluatie = 240 min. (220 min. leertijd + 20 min. test)

Klas IV lasers and IPL handboek = 135 min.
Opdracht = 480 min.
Definitief ontharen: laserontharing = 4 min.
5 Tips ter voorbereiding op Laserontharen = 2 min.
IPL-behandeling voor pigmentatie = 2 min.
Voorbeeld tatoeage verwijderen = 3 min.
Spijt van tattoo = 16 min.
Behandeling van kalknagels = 3 min.
Pigment behandeling = 1 min.
Couperose verwijderen met een PDL vaatlaser = 2 min.
Couperose behandeling 2 = 2 min.
Vaat verwijdering = 1 min.
Verschillende soorten huidverkoeling = 15 min.
Skin cooling techniques and its impact on laser applications in dermatology = 63 min.
Evaluatie = 240 min. (220 min. leertijd + 20 min. test)

Lichttherapie in de praktijk handboek = 90 min.
Opdracht = 480 min.
Versterk de opening van jouw betoog = 3 min.
Wat om te doen bij een ongemakkelijke situatie = 6 min.
Verkooptechnieken: sales gesprek tips = 4 min.
Werkt je laser zoals het hoort? = 10 min.
Statische puls-/staptechniek = 10 min.
Pijnloze ontharing, de glijtechniek = 10 min.
Demonstratie van beide glijtechniek en staptechniek = 26 min.

Ablatieve en gefraxtioneerde lasers handboek = 30 min.
Opdracht = 480 min.
Fractionele laserbehandeling voor striae = 3 min.
Is een fractionele laserbehandeling pijnlijk? = 7 min.
Fractionele laserbehandeling acné-littekens = 4 min.

Controlelijsten handboek = 45 min.

Cursusduur.

De totale cursusduur is 133 uur. Dit is de werkelijke tijd die je nodig hebt om alle cursusactiviteiten minstens één keer te voltooien.

De cursus wordt meestal in een deeltijd schema van 27 weken voltooid. Dit betekent dat de gemiddelde student vijf dagen per week, één uur per dag, aan de cursus besteedt.

Je zit niet vast aan een vast schema en het is mogelijk om de cursus in minder tijd af te ronden. Aan de andere kant, als je tijdens de cursus tijd vrij moet maken om voor je familie of bedrijf te zorgen, is dat geen probleem. Ons slimme leerplatform past zich aan je planning aan.

De cursus Avant-garde Lasertherapeut is uiterst praktisch opgesteld en zit vol met videomateriaal om alle belangrijke concepten uit te leggen en technieken te demonstreren. Jij wordt bovendien gestimuleerd door opdrachten die jou zullen helpen om lasertherapie, en jouw laserkliniek vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

Schrijf nu in.

 

Consulting.

Als deelnemer aan een van onze cursussen heb je ook toegang tot onze consultatiedienst. Met deze dienst heb jij toegang tot de trainers en cursuscoördinatoren van LaserCollege wanneer jij hulp nodig zou hebben met behandelprotocollen. Misschien heb jij jouw eigen behandelingen ontwikkeld en wil je daar advies over voordat jij het aan klanten gaat verkopen. Jij kunt ook van deze dienst gebruikmaken als jij een onafhankelijke mening over apparatuur nodig in het kader van aankopen.

Cursusmateriaal.

  • Volledige toegang tot al het online cursusmateriaal.
  • Handboek.
  • “LaserCollege Student” pin.
  • Tutor-ondersteuning, hoogste prioriteit.
  • Beoordeling van opdrachten.
  • Certificaat ‘Avant-garde Lasertherapeut‘ bij voltooiing.
  • Formeel puntenrapport bij voltooiing.
  • Consultatiedienst beschikbaar vanaf de eerste dag.

Voorkennis.

Deze cursus is geschikt voor complete beginners en vereist geen vooropleiding in esthetiek of geneeskunde om bij ons te kunnen studeren. Veel van onze studenten zijn niet opgeleid in schoonheid en willen een bedrijf starten in de branche. We verwelkomen studenten van alle niveaus, of je nu helemaal opnieuw wilt beginnen, of momenteel als therapeut werkt en je kennis en vaardigheden wilt vergroten.

Investering.

De investering voor deze cursus bedraagt slechts: €1498.

Gespreid betalen

Betaling over 3 maanden van €512 per maand, Of, betaling over 6 maanden van €275 per maand,

Aanvangsdatum

De cursus Avant-garde Therapeut is een onlinecursus en het is vrij om enige moment in te stappen in de cursus. Ons slimme leerplatform past de cursus aan volgens het schema van elke individuele student.

 

Hoe schrijf ik in?

Klik hier voor een overzicht van de inschrijvingsprocedure.